Part 1, wedding time volgens Loes…

Bruiloften, ik hou van bruiloften en vind het altijd super leuk als ik op zo’n  mooi en duur feestje mag komen. Fantastisch! Iedereen is vrolijk en iedereen wordt opeens een ‘big spender’. En ik geniet daarvan als iedereen eens wat geld uitgeeft (en dan vooral als ze aan zichzelf geld uitgeven). Want wij gunnen ons niet vaak een kappersafspraak om alleen te föhnen, of een afspraak voor alleen onze make-up. Nee, nee, vaak moet het wel functioneel zijn en moet er ook geknipt worden. Alleen even laten föhnen, waar na een paar dagen hoogstwaarschijnlijk niets meer van te zien is, dat is zonde van het geld. Ik noem dit zelf ook wel ‘LEKKER HOLLANDS’. 

Maar goed, bruiloften, mensen willen zich mooi maken en daar hou ik van!! Iedereen kan opeens op hakschoenen lopen, (dat zouden ze vaker moeten doen) en iedereen heeft opeens toch nog wat budget over voor een nieuwe outfit, een veel te duur vrijgezellenfeest (want die lopen tegenwoordig in de honderden euro’s). Een groot cadeau, een taxi (want nee, dit is ook niet vanzelfsprekend, wij kunnen vaak best op de fiets want de taxi kost ook geld), een oppas (want anders blijft één van de twee gewoon thuis) en gaan we allemaal naar de kapper of visagist! Nou ja, niet iedereen gaat naar de kapper, maar dat verschil zie je dan vaak ook wel (daarom kost de kapper ook geld).  Ik ben wel van mening dat het jammer is dat de meeste mensen deze moeite alleen doen voor iets bijzonders als een bruiloft. Ergens natuurlijk wel mooi dat deze eigenlijk oude traditie dit allemaal in ons losmaakt, maar waarom gunnen we ons niet eens wat vaker al deze luxe? Ergens ben ik er blij mee dat we toch wel allemaal losgaan als we een bruiloft hebben. Ik hou ervan om mooi haar te maken en vooral eens wat anders. En met een bruiloft, dan durft (bijna) iedereen eens wat anders met zijn of haar haar te doen. Doe maar eens een keer gek. Ook de make- up mag iets minder voorzichtig dan alledaags. Ook bij de bruid zelf mag je meestal net iets extra’s met het haar doen. Vaak moet je wel even de bruid overtuigen, want soms vergeten ze dat ze ook niet elke dag zo’n sprookjesachtige jurk aan hebben. Ook zit er in de bruidsmode elk jaar weer veel verschil. Er zijn altijd trends, en go’s en no-go’s. We kennen denk ik allemaal nog de trend van alle blauwe pakken. Elke man ging in het blauw (prachtig hoor, maar toch ook wel weer een beetje 2018?). Ik zag heel veel bruidegommen in blauwe pakken, terwijl sommige mannen echt mooier waren met een andere kleur. Maar ja, blauw is in, dus doen we blauw. Zo ook de jurk van de bruid. Je hebt natuurlijk een smaak, wat vind je mooi en wat niet. Je hebt ook nog de mode, nu zie je weer steeds meer wit. Iets minder blush, white gold en nude wat je een paar jaar geleden wel veel zag, en ook zie je nu hele diepe V-halslijnen. Prachtig!! Enzovoorts, enzovoorts. Maar ‘met de mode’ en met ‘wat is hip’, heb je ook nog JE FIGUUR. Iedereen ziet er anders uit en elk figuur is mooi, maar sommigen vergeten even door alle entourage, dat ze soms niet mooier worden in een bepaalde jurk (gelukkig ziet het meerendeel het wel!). En als ik de kapper/visagist van de bruid mag zijn, wat ik altijd een onwijs enorme eer vind maar waarbij ik altijd zenuwachtig ben, lees slapeloze nachten kan hebben, verslaap ik me niet, heb ik alles, lukt het wel etc etc… en het lukt altijd, ik heb me nog nooit verslapen maar toch dit allemaal door moet maken haha, vind ik het geweldig om de jurk al te zien en hier een kapsel en make-up bij te bedenken samen met de bruid en haar familie, want vaak zijn daar mensen bij die dichtbij haar staan en de bruid het beste kennen en een hele eerlijke en lieve mening hebben. Ook fijn voor mij, want ik ken de bruid niet zo goed als de mensen om haar heen. Maar dan is af en toe de kijk van de expert, – Moi 😉 – ook wel eens fijn. Ik vind het dus alweer een heerlijke tijd, het trouwseizoen. En heb zelf eigenlijk ook wel weer eens zin in zo’n lekker duur, sjiek feest! Dus ga ik straks aan mijn vriendinnen vragen of ze Pleassseeee willen gaan trouwen!

Hieronder even een paar bruiden die ik echt prachtig vind :

Deze vind ik dus echt prachtig…

Deze vind ik ook erg mooi,

En als ik nu zelf nog eens zou gaan trouwen (o nee, ik ben al getrouwd… ) zou ik morgen voor dit gaan :

Nou, ik hoop dus dat jullie allemaal gaan trouwen, en anders geef je maar gewoon eens een ander lekker feestje, gewoon omdat het kan! Dan ga ik ervoor zorgen dat iedereen eens geld aan zichzelf uit gaat geven om mooi te verschijnen op alle feestjes!!

Xo Loes

test